Atunci când sunt găsite astfel de vulnerabilităţi, răspunsul celor care sunt înştiinţaţi de ele este diferit, în funcţie de cine sunt ei.
Cum v-am mai spus, “guvernamentalele” americane nu doresc să audă despre aşa ceva. Doar dacă le-ai accesat site-ul, fără să extragi nimic, vor cere pedeapsa cu închisoarea şi daune de sute de mii de dolari. Mesajul este clar: “Nu aveţi voie acolo!”.
Nu la fel se întâmplă cu multe companii mari, care cunosc importanţa unor astfel de informaţii şi răsplata pe care o oferă este pe măsură, ajungând să fii trecut în al lor “hall of fame”, pe lângă suma de bani primită.
Ca o glumă (sau poate nu) serverele Yahoo au fost sparte cu puţin timp în urmă, tocmai pentru faptul că ofereau drept recompensă pentru vulnerabilităţile raportate, tricouri şi pixuri.
Revenind la subiectul acestui articol, brazilianul Reginaldo Silva a primit cea mai mare recompensă oferită vreodată de Facebook şi anume 33.500 dolari americani, pentru o vulnerabilitate care-i oferea posibilitatea să citească aproape orice fişier de pe serverele FB, deci avea acces şi la parole.
Au fost voci care au spus că această vulnerabilitate critică valora mult mai mult şi că dacă ar fi vândut-o pe piaţa neagră ar fi obţinut infinit mai mulţi bani, însă eu cred că a făcut ceea ce trebuie prin faptul că a raportat-o.
Foto: kiki99
Bravo lui si sper sa nu inspire pe altii sa faca la fel, pentru ca alte organizatii s-ar putea sa nu priveasca cu ochi la fel de buni interventia si sa rasplateasca intentia cu ani de bulau.