Securitate IT în fiecare zi 29

Securitate IT în fiecare zi 29

Cele mai importante ştiri ale zilei, din domeniul securităţii IT:

1. Wired: “Unul dintre primii oameni care au folosit Bitcoin, a ales criogenia pentru a fi readus la viaţă în viitor.”

criogenie

Un articol deosebit de interesant, din partea celor de la Wired, care scriu despre ultima dorinţă a unuia dintre cei mai cunoscuţi cercetători din domeniul criptografiei, Hal Finney, care a decis ca după moartea acestuia, corpul să-i fie îngheţat, pentru a avea o şansă ca în viitor, atunci când tehnologia va fi mult mai dezvoltată decât în prezent, să poată fi readus la viaţă.

Hal Finney este cunoscut ca fiind al doilea om, după Phil Zimmerman, care a fost angajat şi a contribuit enorm la crearea PGP (Pretty Good Privacy), la începutul anilor ’90.

Din păcate, la data de 28 august 2014, Hal Finney a murit la capătul unei lungi suferinţe pe care a fost nevoit să o îndure, acesta fiind diagnosticat în urmă cu mai mulţi ani de zile, ca având scleroză laterală amiotrofică. Exact boala de care suferă şi geniul Stephen Hawking şi pentru care se strâng bani în “Ice Bucket Challenge”.

Pe lângă marea contribuţie pe care a avut-o la dezvoltarea acelui program de criptare-decriptare (PGP), Hal Finney a fost şi unul dintre primii care s-au implicat în dezvoltarea programului open source care stă la baza Bitcoin.

În timp ce unii dintre primii oameni care au folosit moneda digitală Bitcoin, au ales să o cheltuie pe călătorii în spaţiu sau în jurul lumii, dorinţa lui Hal Finney a fost ca după moarte corpul acestuia să fie îngheţat, pentru a putea spera că într-un viitor nu prea îndepărtat să fie readus la viaţă şi să scape de cumplita boală pe care o avea, precum şi de efectele îmbătrânirii.

Corpul acestuia a fost scufundat într-un bazin umplut cu 450 de litri de nitrogen lichid, acolo unde va sta la o temperatură de -320 de grade.

Decizia de a folosi criogenia pentru a putea spera că în viitor va fi readus la viaţă, a fost luată în urmă cu 20 de ani de zile, atunci când atât el, cât şi nevasta acestuia, au hotărât ce se va întâmpla cu trupurile lor neînsufleţite.

2. Naked Security: “Facebook vrea să-ţi dea de ştire că Messenger nu te spionează.”

facebook messenger chat

De îndată ce utilizatorii telefoanelor mobile au fost forţaţi de către Facebook să instaleze aplicaţia Messenger, pentru a putea în continuare să folosească opţiunea de chat, cea care până atunci existase direct în aplicaţia Facebook, zvonurile cum că aceasta ar fi folosită pentru a-i spiona pe utilizatori, s-au răspândit cu viteza luminii.

Această teamă a utilizatorilor a fost alimentată şi de către unele publicaţii online mari, care au scris articole întregi despre cum aplicaţia Messenger a celor de la Facebook solicită dreptul a de accesa microfonul şi camera telefonului mobil şi cum că acest lucru nu ar fi tocmai normal.

Cei de la Facebook au vrut să liniştească pe toată lumea şi au precizat clar că acele funcţii nu sunt folosite pentru a-i urmări pe utilizatorii telefoanelor, atunci când aceştia nu folosesc aplicaţia.

Explicaţia este mult mai simplă: pentru a te putea vedea cu o persoană pe Facebook Messenger chat şi a vorbi cu ea, aplicaţia are nevoie de accesarea camerei şi a microfonului.

Logic, nu?

If You Enjoy What You Have Read And Would Like To Help Us, Consider Visiting Our Premium Domain Names PORTFOLIO And Share It On Social Networks Or Tell The World About This Article. Also, You Can Leave A Comment Below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *