Directorul general al companiei Google, Eric Schmidt, a afirmat, într-un interviu acordat ABC News, că “Julian Assange este paranoic şi trăieşte în lux.”
Una dintre cele mai importante voci ale companiei americane Google, Eric Schmidt, le-a spus celor de la ABC News, într-un interviu acordat acestora zilele trecute, că Julian Assange suferă de paranoia şi că trăieşte în lux, în ascunzătoarea sa din Londra, cea a Ambasadei Ecuadorului, ţară care i-a oferit azil politic, începând cu anul 2012.
Reacţia directorului general Google a venit ca urmare a celor mai recente declaraţii făcute de către Julian Assange, despre care am scris şi eu aici, nu cu mult timp în urmă, atunci când editorul-şef al WikiLeaks afirma despre programul de spionaj al celor de la NSA că a fost ceva rău, însă nu a reprezentat nimic în comparaţie cu acţiunile întreprinse de către compania americană. Tot atunci, Julian Assange a afirmat că “Google este un NSA privat”.
Julian Assange este un jurnalist australian, cunoscut drept co-fondatorul şi editorul-şef al WikiLeaks. WikiLeaks a devenit un site cunoscut, după ce în 2010 a publicat documente secrete, atât militare cât şi diplomatice, ale Statelor Unite ale Americii. Imediat după ce acele documente secrete au fost făcute publice, Julian Assange a intrat în vizorul autorităţilor din SUA, care au încercat să-l extrădeze. Tot în acelaşi an, Julian Assange a fost acuzat, în Suedia, de hărţuire sexuală, această ţară dorind şi ea să-l extrădeze. Mulţi au vorbit, la acel timp, că treaba cu hărţuirea sexuală nu este altceva decât o perdea de fum, menită să-l aducă pe Julian Assange mai aproape de o extrădare a acestuia în Statele Unite ale Americii.
Salvarea pentru Julian Assange a venit din partea Ambasadei Ecuadorului din Londra, stat care i-a oferit azil politic începând cu anul 2012. Tot atunci, englezii au încercat prin tot felul de mijloace să-l aresteze pe Julian Assange. S-a vorbit chiar şi de o eventuală pătrundere în ambasada respectivă, pe baza nu ştiu cărui act din Marea Britanie.
Ruşii i-au avertizat pe englezi că dacă vor face aşa ceva, adică să pătrundă fără voie în acea ambasadă, pot crea un precedent periculos, oricine, începând cu acel moment, putând găsi motive pentru a proceda la fel.
După cum se ştie, ambasada este considerată teritoriu al statului care o ocupă şi nimeni, absolut nimeni, nu are voie să facă nici măcar un pas în interiorul acesteia, fără voia diplomaţilor ţării respective. Jucăm după reguli democratice sau nu? Până la urmă, englezii au înţeles că nu au voie să facă o asemenea greşeală şi au renunţat la acel gând. Cu toate acestea, pândesc momentul în care Julian Assange ar putea părăsi ambasada, pentru a-l aresta.
Până la urmă, adevărul în tot acest război al declaraţiilor, se află undeva la mijloc, precum în majoritatea cazurilor.
Pe de o parte, declaraţiile lui Eric Schmidt cum că Julian Assange ar fi paranoic şi că trăieşte în lux, nu cred că sunt acoperite de realitate. Nu poţi spune despre o persoană că este paranoică, atât timp când nu există un certificat medical în acest sens. Nici nu poţi afirma cu certitudine că trăieşte în lux, în interiorul unei ambasade. Cât lux să aibă acea ambasadă, despre care mulţi spun că are nişte încăperi mici, holuri la fel şi că nu ar fi cine ştie ce? Mai degrabă despre Eric Schmidt se poate spune că trăieşte în lux, fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, cu o avere estimată în jurul a opt miliarde de dolari.
Pe de altă parte, nici afirmaţiile lui Julian Assange, care a spus despre Google că este un “NSA privat”, nu pot fi dovedite. Cuvintele fără probe, sunt doar simple vorbe.
Într-un final, toate aceste declaraţii îmi lasă impresia că ar fi fost făcute pentru a fi plătite nişte poliţe.
Cel mai probabil Eric Schmidt se gândea chiar la el când a făcut afirmațiile respective, cel mai probabil chiar el trăiește în lux și e cam paranoic lucrând la firma respectivă..
Probabil. 😀