Dacă până acum aveam hardware firewall, în încercarea de a stopa diferite atacuri on-line, de acum există şi ShapeShifter, primul botwall hardware din lume.
Slăbiciunea unui hardware firewall este aceea că acesta îşi bazează în principal protecţia pe atacuri care sunt ştiute, însă pică destul de des testul în cazul celor din trecut, prezent şi viitor care încă nu sunt cunoscute.
Aici intervine ShapeShifter, care folosind tehnici revoluţionare promite să oprească atacurile îndreptate împotriva site-urilor, aici incluzând DDoS asupra aplicaţiilor, carding, deturnarea conturilor etc
Cum exact face toate aceste lucruri?
Cu ajutorul polimorfismului. Dacă viruşii reuşesc să scape de detecţie luând forme diferite, un site de ce nu ar putea copia modelul?
Mai precis: este primul program care modifică în timp real codul sursă al site-ului pe care îl protejează, transformându-l într-o ţintă în mişcare pentru hackeri şi programele malware automate, dezactivând posibilitatea acestora de a interacţiona cu el.
ShapeShifter este opera companiei Shape Security, o firmă relativ nouă, înfiinţată în urmă cu doar doi ani de zile, care-i are ca fondatori pe un fost angajat Google, Sumit Agarwal şi Derek Smith, care a lucrat pentru Oakley Network.
Cum tehnologiile noi au stârnit mereu interesul investitorilor, la fel s-a întâmplat şi aici, mai multe fonduri de investiţii printre care şi Google Ventures, s-au grăbit să ofere în jur de 66 de milioane de dolari pentru cercetările care în prezent sunt pe lista de aşteptare pentru a fi patentate.
Maşinăria în sine, botwall-ul hardware, se prezintă sub forma unui aparat cu înălţimea 1U, patru porturi gigabit, un consum de maxim 250 de waţi şi o temperatură de operare între 0 şi 40 de grade Celsius.