Probabil toată lumea a citit în ultimele zile despre jocul Flappy Bird şi cum succesul acestuia, în cazul celui care l-a creat, a fost un chin mult prea mare pentru a fi suportat.
Dong Nguyen, pentru că despre el este vorba, în vârstă de 29 de ani, nu a mai suportat presiunea creată în jurul aplicaţiei dezvoltate de către el, care luna trecută a fost în top 3 al celor mai apreciate jocuri gratuite, acest lucru aducându-i zilnic venituri de 50.000 de dolari din publicitate.
Dong a declarat că “Flappy Bird a fost creat pentru a fi jucat câteva minute, atunci când te relaxezi, însă a devenit un produs care a creat dependenţă, deci a ajuns o problemă. Pentru a rezolva această problemă, cel mai bine este să-l opresc pentru totdeauna”.
Decizia de a scoate jocul din App Store şi Play Store, adică imposibilitatea de a-l mai descărca de pe canale oficiale, a creat pasiuni uriaşe în rândul celor care doreau să ajungă la fructul interzis, astfel s-a ajuns la oferte de peste 100.000 de dolari, pe site-ul eBay, pentru telefoanele care aveau aplicaţia instalată.
Nu a durat mult şi infractorii cibernetici şi-au făcut şi ei apariţia în toată această schemă, clone ale Flappy Bird create şi distribuite pe canale neoficiale fiind virusate, conform cercetătorilor companiei de securitate IT Sophos.
Aceştia au analizat falsele versiuni Flappy Bird şi au descoperit că aplicaţiile trimit mesaje text scurte către servicii premium. Copia virusata continuă să ruleze chiar şi după ce ai ieşit din ea, singurul mod de a o opri este din task manager. Are abilitatea de a accesa cardul SD al telefonului, cu permisiune de citire şi scriere, trimiterea, primirea şi citirea de SMS-uri, adăugarea şi ştergerea scurtaturilor, scriu cei de la Sophos.
Iată de ce întotdeauna este bine să descărcăm orice fel de aplicaţie, aici nu mă refer numai la cele de mobil, din surse oficiale, pentru a micşora riscul de a ne infecta dispozitivele pe care le folosim.